A Facebook hamarosan azt is nézi majd, hogy ki mennyire szegény vagy gazdag

2018. február 09.
1.1611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Facebook pofátlan adatgyűjtéséről már korábban is számtalan esetben hallhattunk, azonban egy friss szabadalom alapján a közösségi oldal most valami olyan dologra készül, ami túlzás nélkül átlép minden eddigi határt.

Mark Zuckerberg portálja ugyanis egy olyan algoritmus szabadalmaztatásába kezdett, aminek a lényege röviden az, hogy felmérje minden felhasználó társadalmi helyzetét, ezáltal az algoritmus nézné, hogy hol tanulunk vagy tanultunk, hol dolgoztunk vagy dolgozunk, milyen eszközeink vannak, hol élünk, ezen adatok alapján ugyanis rangsorolni fog minket a rendszer.

Hogy erre miért lehet szüksége a Facebooknak, arra a közösségi oldal egyelőre nem kívánt reagálni - vélhetően a reklámok specializálása és pontosítása lehet a cél -, de közleményben annyit reagáltak, hogy szabadalmaik jelentős többsége csupán ötlet marad, tehát nem kizárt, hogy ebből az újdonságból sem lesz semmi.
3 hozzászólás

Levi87

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Egyre jobb.

válasz erre

betyár

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Tuti a reklámok miatt van ez. De a Google és a többi ilyen cég is ezt csinálja. Valahogy mérni kell.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Csodálatos. Nem tudom meddig lesznek még ott felhasználók, de van egy érzésem hogy tömeges elvándorlás várható hamarosan.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink