A Facebook fellebbez az adatszivárgási botrány miatt kapott büntetés ellen

2018. november 22.
4.7071
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ahelyett, hogy csendben elfogadnák a büntetést, és örülnének neki, hogy nem rendeltek el nagyobb szankciókat, a Facebook inkább fellebbez a brit adatvédelmi hatóság által kiszabott bírság ellen.

Mint ismert, az ICO októberben véglegesítette, hogy a Cambridge Analyticához kapcsolódó Facebook-botrány részeként 500 ezer fontos, azaz közel 200 millió forintos bírságot kell fizetnie a közösségi oldalnak, mert az adatszivárgás részeként több mint 1 millió brit felhasználó privát adatait sodorták veszélybe.

A Facebook azonban bejelentette, hogy fellebbeznek a döntés ellen, mert szerintük a bíróság sem tudott olyan bizonyítékokkal szolgálni, miszerint az adatszivárgás során nyilvánosságra került adatokkal bárki vissza is élt volna, tehát ezért indokolatlannak tartják a büntetést.

Ez az érvelés azonban értelemszerűen hatalmas butaság, hiszen a bírságot nem azért kapta a Facebook, mert bárki visszaélt volna egyes emberek adataival - ezt értelemszerűen nem az ICO vizsgálná -, hanem azért, mert a Facebook egyszerűen hagyta, hogy mindez megtörténhessen.
4 hozzászólás

Fikarc

6 hónapja, 2 hete

Mekkora patkányok, azta*****aaaaaa!!!!!!

válasz erre

CharlieFirpo

6 hónapja, 2 hete

Rohadt gusztustalan ez a hozzáállás!

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 2 hete

Tehát nyíltan nem ismerik el a felelősségüket. Bravó.

válasz erre

login_password

6 hónapja, 2 hete

Honnan tudják h nem használta fel senki. Ilyen hülye szöveget.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink