A Facebook és a Youtube számára is óriási kudarc az új-zélandi mészárlás

2019. március 18.
3.1991
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nemcsak az új-zélandi rendőrségnek és terrorelhárításnak, hanem a globális közösségi médiáknak is óriási kudarc a múlt pénteken az országban történt mészárlás, amit az elkövető több percen keresztül élőben közvetíthetett a Facebookon keresztül.

Bár a felvétel később lekerült a közösségi oldalról, de addigra már rengetegen lementették maguknak a videót, ami azóta is lepraként terjed a világhálón, ezáltal bár a Facebookon már nem bukkan fel, de a Youtube teljesen tehetetlen ellene, ezáltal amint törölnek egyet, legalább két újabb csatornán bukkan fel a felvétel.

Ez határozottan a Youtube kudarca, azonban sokan még nagyobb problémának tartják, hogy az elkövető 17 percen keresztül minden gond nélkül képes volt közvetíteni mészárlását a közösségi oldalon. Hol volt ilyenkor a Facebook mesterséges intelligenciája és szigorú ellenőrző algoritmusa? Hol voltak ilyenkor a más esetben kíméletlen moderátorok?

A kérdésekre egyelőre csak a Facebook új-zélandi részlege reagált, akik gyakorlatilag elismerték, hogy teljesen tehetetlenek voltak az ügyben, mert csak azután távolították el a videót, hogy azt a rendőrség jelezte feléjük, márpedig ezt az akciót már az élő felvétel közben fel kellett volna fedezniük és félbe kellett volna szakítaniuk a moderátoroknak.
4 hozzászólás

Harder

3 hónapja, 1 hete

Jutub egy rakás ****. Használhatatlan fos ilyen szempontból. A FB meg említésre sem méltó.

válasz erre

inkognito

3 hónapja, 1 hete

Ennyit az algoritmusról meg az MI-ről. Be kellene zárni.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete

Az a baj hogy szerintem nem tudja megkülönböztetni az MI egy videójátéktól...

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 1 hete

Na igen, erre sokkal komolyabb szűrő kéne...

válasz erre