A Facebook arra tanítja a mesterséges intelligenciáját, hogyan felejtsen el információkat

2021. május 15.
36.8751
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Facebook arra tanítja mesterséges intelligencia rendszereit, hogy felejtsék el a lényegtelen információkat, hogy a számítógépek gyorsabban és hatékonyabban tudják elvégezni a feladatokat - közölte a társaság pénteken.

A közösségi hálózat az MI-re támaszkodik a káros tartalmak, például a gyűlöletbeszéd és a grafikai erőszak észlelésében, a hírfolyamban található tartalom rangsorolásához és egyéb feladatok végrehajtásához. Mivel havonta 2,85 milliárd ember jelentkezik be a közösségi hálózatba, a Facebook egyre inkább az MI-re támaszkodik a moderálásban, mintsem a humán erőforrásokra.

A Facebook kutatói egy blogbejegyzésben elmondták, hogy létrehoztak egy új, Expire-Span néven ismert módszert, amely megtanítja az MI-t arra, hogyan felejtsenek el nagy mennyiségű irreleváns információt. A kutatók szerint minden információ lejárati dátumot kap, felszabadítva a számítógép memóriaterületét, hogy a feladat elvégzéséhez szükséges részletekre koncentrálhasson. Az Expire-Span megjósolja a legrelevánsabb információkat lényegében.
3 hozzászólás

techiii

3 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nem semmi. Nem lesz könnyű dolguk.

válasz erre

betyár

3 éve, 1 hónapja és 12 napja

Mert már mindent tudnak rólunk.

válasz erre

Porthos

3 éve, 1 hónapja és 12 napja

Durva, hogy már ilyet kell neki tanítani.

válasz erre