A Facebook állítólag pontatlan adatokat szolgáltatott a félretájékoztatással foglalkozó kutatóinak

2021. szeptember 13.
45.0191
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Facebook bocsánatot kért a félretájékoztatásokkal foglalkozó kutatóktól, amiért hibás, hiányos adatokat szolgáltattak számukra a munkájukhoz, ami során azt vizsgálták, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba a platformon található bejegyzésekkel és linkekkel - írja a New York Times.
 

Ellentétben azzal, amit a cég elmondott a kutatóknak, a Facebook által szolgáltatott adatok csak az USA-ban tartózkodó felhasználók nagyjából felére vonatkoztak. A forrás beszámolt arról, hogy a Facebook nyílt kutatási és átláthatósági csoportjának tagjai pénteken megbeszélést tartottak a kutatókkal, hogy elnézést kérjenek a hiba miatt. A kutatók egy része megkérdőjelezte, hogy a hiba szándékos szabotázs volt-e, vagy egyszerűen csak hanyagság miatt kaptak hiányos infókat.

Az adatok hibáját először az olasz Urbinói Egyetem egyik kutatója fedezte fel, és összehasonlította a Facebook által augusztusban nyilvánosan közzétett jelentést azokkal az adatokkal, amelyeket kizárólag a kutatóknak nyújtott - és bizony ezek az adatok nem egyeztek.
3 hozzászólás

techiii

1 hónapja, 2 hete

Mi mást lehet tőlük várni..

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Facebook....

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Félretájékoztatták a félretájékoztatással foglalkozókat? Az szép muttavány!

válasz erre