A Facebook, a Youtube és az iTunes is egyszerre tiltott le egy amerikai közszereplőt

2018. augusztus 07.
1.2761
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Példátlan esetre került sor Amerikában, ahol a techóriások hatalma már szinte korlátlan, ha tehát ők összedolgoznak, akkor képesek elnémítani szinte bárkit, ezt pedig Alex Jones esetében be is bizonyították a minap.

A szélsőséges nézeteiről ismert jobboldali aktivistaként tevékenykedő, egyébként rádiós műsorvezetőként ismert Alex Jones kirohanásait ugyanis a Facebook, a Youtube és az iTunes is megelégelte, emiatt pedig törölték az összes hozzá kapcsolódó csatornát, applikációt és egyebeket oldalaikról, méghozzá azért, mert Alex többszörösen megsértette irányelveiket.

A téma kapcsán a Facebook közleményéből kiderült, hogy hiába függesztették fel korábban 30 napra Alex profilját, oldalairól ugyanúgy érkeztek az erőszakot és gyűlöletbeszédet közvetítő tartalmak, melyek célpontjai főként a migránsok és a muszlimok voltak.

Hogy milyen joguk van az Egyesült Államokban, a szólásszabadság hazájában önbíráskodni ezeknek a techóriásoknak? A közlemény ezt is megmagyarázta: csak így garantálhatnak felhasználóiknak biztonságos környezetet a saját maguk által kidolgozott irányvonalak mentén. A kérdés csak az, hogy ki fektette le ezeket az irányvonalakat?
5 hozzászólás

DarkZer0

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nem is kell egy ilyen gyökérnek léteznie....

válasz erre

Mithorn

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Közben már Pinterest, és Spotify is bannolta.

válasz erre

TEchie

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Az kemény.

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát ez nagyon kétélű dolog, az az igazság. Ennyi erővel rengeteg mást is be kéne tiltani, viszont ha ezt megtehetik bármikor, az azt jelenti hogy nem lehet véleményed.

válasz erre

techiii

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nem meglepő h kidobták mindenhonnan.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink