A Facebook a jövőben szabályozni fogja a politikai hirdetéseket

2019. január 18.
4.8731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Sokakból ellenérzést válthat ki, de a Reuters exkluzív értesülései szerint a jövőben az Európai Unió országaiban is alkalmazza majd új gyakorlatát a Facebook, miszerint szabályozás alá vetik a politikai hirdetéseket.

Ez azért válthat ki negatív gondolatokat az emberekből, mert az újítás lényege, hogy gyakorlatilag a Facebook dönti majd el, hogy kiktől fogad el hirdetéseket, és kiket utasít vissza a jövőben, így bár kiszűrhetők lesznek a legutóbbi amerikai választásokon történt orosz befolyásolásokhoz hasonló megoldások, ellenben nem kizárt, hogy olyan személyeket is visszautasítanak, akiknek valóban lenne keresni valójuk egy-egy politikai hirdetéssel a közösségi oldalon.

A hivatalos álláspont persze az, hogy a Facebook csak alaposabban ellenőrzi a hirdetést feladók személyazonosságát, mely rendszer az Egyesült Királyságban már aktív, de a Reuters szerint az idei évben az Európai Unió összes országában bevezetik Zuckerbergék - legkésőbb talán májusig, lévén akkor kerül sor az európai parlamenti választásokra.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

5 éve, 8 hónapja és 13 napja

De jó. Nem inkább a sok ****t kéne kipusztítani az oldalukról? Milliárd trash content az egész.

válasz erre

inkognito

5 éve, 8 hónapja és 13 napja

Nem tudja olyan szinten szabályozni. Bénák mindenben.

válasz erre

Levi87

5 éve, 8 hónapja és 14 napja

Ebből lesznek gondok. Elég egy-két megkent személy aki a fb szerint megbízható, és ****rá fogja magát keresni a kamuhirdetések feladásával.

válasz erre