A FaceApp fejlesztői reagáltak az adatvédelmi aggályokra

2019. július 17.
2.7771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ha a napokban a közösségi médiafelületeken veled is szembejött néhány ismerősöd képe, amin az arcukat megöregítve pózolnak, akkor bizonyára nem újdonság számodra sem a FaceApp nevű alkalmazás, ami ezt lehetővé teszi.

Bár egy jópofa, poénos kis trend alakult ki belőle, mégis többen kifejezték aggodalmukat, hogy a szoftver mögött álló orosz startup feltölti a felhasználók tudta nélkül a készített képeket a felhőbe, azonban most a cég egy közlemény formájában tudatta, hogy csak és kizárólag azokat a fotókat töltik fel, amik megszerkesztésre kerülnek, a felhőben pedig maximum 48 óráig tárolnak egy-egy képet.

Ennek szimplán az az oka, hogy ha valaki többszörösen szerkeszt meg egy fotót, az ne kerüljön többször be a rendszerbe, ergo ne terhelje azt túl. Ezenfelül készen állnak a felhasználó adatainak törlésére, amennyiben beérkezik hozzájuk bug-jelentésként "privacy" tárggyal egy kérés, de természetesen dolgoznak már egy kényelmesebb felületen erre a célra.

Továbbá mivel minden funkció elérhető bejelentkezés nélkül is, így nincs hozzáférésük a felhasználók adataihoz, hovatovább szó sincs arról, hogy harmadik félnek továbbítanák ezeket az információkat. Végül, de nem utolsó sorban: bár a fejlesztési osztályuk Oroszországban van, nem továbbítanak a kormány részére adatokat.
3 hozzászólás

login_password

1 éve, 1 hónapja és 18 napja

Tök jól nyomják.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 1 hónapja és 19 napja

Nem is ismertem, tök jó app.

válasz erre

Direktor

1 éve, 1 hónapja és 19 napja

A legtöbb app viszi az adatokat. Ha nem tetszik, nem kell telepíteni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink