A drónoknak már nincs szükség címekre, hogy kiszállítsák csomagjainkat

2017. október 06.
3.2051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mivel manapság már egy zsebünkben hordott okostelefonnal is lehetőségünk nyílik GPS alapú helymeghatározásra, talán kevésbé tűnik nagy áttörésnek a Cambridge Consultants újdonsága, akik kifejlesztettek egy újfajta rendszert a drónos áruszállításhoz, aminél nincs szükség címekre.

Az említett csapat ugyanis egy olyan szisztémát alkotott, aminek részeként a drónok képesek arra, hogy megadott földrajzi koordinátára - így például a rendelés helyére -, és ne lakcímre szállítsák az árut, ami bár elsőre nem hangzik túl forradalmi dolognak, ellenben egy rendkívül kényelmes kis szolgáltatás válhat belőle.

Gondoljunk csak bele: elmegyünk piknikezni a semmi közepére, de nem viszünk magunkkal öngyújtót, és mi tagadás, jólesne egy-két energiaital is. Az új rendszernek hála elég, ha megadjuk tartózkodási helyünket a termékek megrendeléséhez - vagy engedélyezzük telefonunkon a helymeghatározást -, és a drónok akár a vadon mélyére is kiszállítják az adott terméket.

Hogy csoportos kirándulás esetén miként dönti el a drón, hogy kinek kell adnia a csomagot? A Cambridge Consultants csapata erre is talált megoldást! Ha a drón megérkezik, a megrendelő feltartja a telefonját, amely egy korábban telepített mobilalkalmazással a LED vaku speciális villogtatásával jelzi a kis robotrepülő számára, hogy kihez is kell szállnia.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Levi87

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

Nálunk még drónszállítás sincs nem hogy ilyen fajta. röhögő smiley

válasz erre

Direktor

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

Sok értelmét nem látom, nem sokáig bírják az akksik. Ha valahova a pusztába kell menni, félúton elfogy a szufla. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

Na ez menőség, tetszik! mosolygó smiley

válasz erre