A drágább okostelefonok miatt egyre tovább tartják meg készülékeiket az amerikaiak

2018. november 01.
3.5001
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az okostelefonok folyamatos drágulása miatt várható volt, hogy a felhasználók is reagálnak majd a történtekre, a Hyla Mobile Inc legfrissebb statisztikái szerint ugyanis az amerikaiak sokkal tovább tartják meg készülékeiket, mint korábban.

Az elemzők szerint ugyanis míg két évvel ezelőtt egy átlagos amerikai felhasználó 2,39 évig használt egy okostelefont, jelenleg ez az érték 2,83 évre emelkedett, vagyis kettőről csaknem három évre növekedett a készülékek megtartásának időszaka.

Még rosszabb a helyzet abban az esetben, ha külön-külön vizsgáljuk az Android- és iOS-alapú készülékeket, hiszen az iPhone felhasználók esetében a csereidőszak 2,92 évre növekedett, holott két éve még 2,37 év volt az átlag.

A növekedés egyébiránt az Android operációs rendszert használó eszközöknél is megfigyelhető, de nem ilyen drasztikusan, lévén a 2016-ban mért 2,44 évről itt 2,66 évre nőtt a csereciklus időtartama.
6 hozzászólás

techiii

5 hónapja, 4 napja

Nem meglepő.

válasz erre

Mordorer

5 hónapja, 4 napja

Majd ha tényleg nem veszik az emberek, akkor észhez térnek, addig nem.

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 4 napja

"Kicsit" túltolták valóban. Gondolom sokaknál elérték a lélektani határt.

válasz erre

VDemon

5 hónapja, 4 napja

Hát pedig ők azok akiknél a legolcsóbb minden.

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 4 napja

Akkor mit mondjunk mi?

válasz erre

rDAVE

5 hónapja, 4 napja

Nézőpont kérdése, szerintem baromi olcsók ma a telefonok. Ráköltesz egy 40ezret és olyan fullos kínai izék vannak, hogy besz.rás. És egy jobban összerakott simán bírja a két évet.
Kétlem, hogy ennek az lenne az oka, hogy most már tudatosabban vásárolnak, inkább csak mást vesznek... https://www.youtube.com/watch?v=wfSukE5R-Qg

válasz erre