A Disney megszerezné a Star Wars televíziós jogait

2018. augusztus 04.
1.3271
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb hírek szerint továbbra is terjeszkedni szeretne a Walt Disney Company, akik most a Star Wars televíziós jogait szeretné megszerezni a Turner Broadcasting cégtől, akik 2024-ig birtokolják ezeket a jogokat.

A Disney még 2016-ban adta el a Turner vállalatnak a televíziós jogokat 275 millió dollárért, mely egészen 2024-ig érvényes. A szerződés szerint nem csak az eredeti trilógiát és az előzmény filmeket sugározhatja a TNT hálózatán keresztül a TBS, hanem a jelenlegi trilógia részeit is. Most ezeket szeretné visszavásárolni a Disney, ugyanis nem titkolt szándékuk, hogy saját streaming szolgáltatást indítsanak, amiből nem hiányozhatnak a Star Wars filmek sem.

A Turner Broadcastingnak esze ágában sincs visszaadni egy jelentősebb kompenzáció nélkül a jogokat. Ami nem csak pénzbeli juttatást tartalmazna, hanem exkluzív tartalmakat is szeretne cserébe a cég. A Bloomberg beszámolói szerint a tárgyalások már folynak, de egyelőre nem jutott megegyezésre a két cég.

Ezzel pedig egy kicsit hátráltatva van a Disney abban, hogy elindítsa a saját streaming szolgáltatását, és a piac már kezd betelni, hiszen a Netflix és a Hulu is nagy népszerűségnek örvend. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a Disney - sajnos - olyan AAA kategóriás filmcímekkel rendelkezik, ami ellen elég nehéz felvenni a kesztyűt.
6 hozzászólás

Ronalddo

7 hónapja, 1 napja

De jó lesz. Most már a sorozatok is átváltanak majd fosra.

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 2 napja

Lesz ez egymilliárd is szerintem, amiért visszaadják.

válasz erre

VDemon

7 hónapja, 2 napja

Helyes, húzzák is le őket jól! Amúgy is értelmetlen hogy mindenki saját streaminget indít. Vicc.

válasz erre

Levi87

7 hónapja, 2 napja

Óriási biznisz ez a SW franchise, nem csodálom hogy mindent a saját kezükbe akarnak.

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 2 napja

Megint repkedni fognak a milliárdok.

válasz erre

inkognito

7 hónapja, 2 napja

az igen!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink