A Disney felvásárolta a 21st Century Fox stúdiót

2017. december 14.
6.7431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Néhány évvel ezelőtt még azt mondtuk a Lucasfilm felvásárlása után, hogy a Disney megcsinálta az évszázad üzletét, de most ismét bele nyúlt a tutiba a stúdió, miután felvásárolta a 21st Century Fox filmes és tévés divízióját.

Már hónapok óta rebesgetik a madarak, hogy a két stúdió között folynak a tárgyalások, melyek most végre befejeződtek és bejelentésre került a Fox több divíziójának felvásárlása. Hogy mit is jelent ez? A Disney magáénak mondhatja a 20th Century Fox stúdiót, a 20th Century Fox Television produkciós céget, továbbá az FX és a National Geographic csatornákat is.

A vállalat 52,4 milliárd dollárnyi részvényt vásárolt fel, valamint további 13,7 milliárd dollár hitelt vállalt át a Fox-tól. Érdekesség, hogy a Disney-filmek bevétele idén 5 milliárd dollárra rúg, míg a Fox bevétele idén alig 3 milliárd dollár volt.

Filmek terén a Disney-hez kerültek az X-Men filmek és a Deadpool is, melyre a film készítői igen érdekesen reagáltak, szerintük ezzel meg fog halni a filmsorozat. Ennek oka, hogy a Disney nem készít R-kategóriás, azaz 18 év feletti mozifilmeket. Ennek fényében nagyon izgalmas lesz a jövő évi mozifilm felhozatal.

A Disney felvásárolta a 21st Century Fox stúdiót - 2. kép

6 hozzászólás

Huginn

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

Mekkora lenne egy zenés/énekes Deadpool

válasz erre

Harder

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

RIP Deadpool.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

Miért kell mindent elbaszni? Disney a SW felvásárlásával is egy pénztermelő franchiset csinált, le****va azokat akiket addig a SW érdekelt. RIP Fox.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Szerintem a Deadpool egy átlagos szuperhős film obszcén verzióban... Ennél a filmnél döntöttem el a moziteremben, hogy többet nem adok ilyen filmért pénzt, szóval hidegen hagy a sorsa. Azonban a Disney egy nagy cég és mint minden ilyet nem elvek, hanem profit vezérel. Attól, hogy eddig nem volt ilyen korhatáros filmjuk most még megérezhetik a pénz szagát. Felnőtt filmet nehezebb eladni, mint azokat, amiket a Disney elsősorban készít, de a Deadpool sikeres volt és be van járatva. Ha meg a Disney tényleg valami furcsa önmegtartóztatásban élne(kétlem), akkor meg eladnák a jogokat, nincs értelme megtartani.

válasz erre

technomancer

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Ez a legszomorúbb hír a héten.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Na neeeeeee!!! Pedig a Fox rohadt jó volt. Ez kegyetlen **** hír!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink