A csillagászok több mint 226 millió galaxist használnak az univerzum legnagyobb térképének elkészítéséhez

2021. június 01.
36.1681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A csillagászok az eddigi legnagyobb megfigyelt galaxis mintát használták fel, amely az ég csaknem nyolcadát fedte le, hogy a világegyetem összetételének és növekedésének legpontosabb mérését ejtsék meg.

Megjelent a Sötét Energia Felmérés (DES) első három évének adathalmaza. A csillagászok több mint 226 millió galaxis megfigyelésével készítették a galaxisok eloszlásának valaha volt legnagyobb térképét, amely több mint 7 milliárd fényévig terjed a kozmoszba. A kozmológia sztenderd modellje, a világegyetem megértésének fő elmélete továbbra is messze a kozmosz legjobb modellje.

A sztenderd modell megköveteli, hogy az univerzum három fő összetevőből álljon: a reguláris anyagból, amelyből mi, emberek készülünk; a sötét anyag, egy láthatatlan anyag, amely mindenhol áthatol, és 5:1 arányban meghaladja a reguláris anyagot; és a sötét energia, a leggyakoribb komponens, amely az univerzum felgyorsult tágulásáért felelős.

A sztenderd modellt továbbra is tesztelni fogják. A DES kapcsán kiadott adatok az összes elvégzett megfigyelés körülbelül fele, így szigorúbb tesztek fognak érkezni a jövőben. A DES együttműködés hét ország 25 intézményének több mint 400 tudósából áll összesen.
4 hozzászólás

TEchie

3 éve, 23 napja

Elég komoly melónak hangzik, meg kell hagyni! mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

3 éve, 23 napja

Felfoghatatlan számok.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 23 napja

Ejj de sok az.

válasz erre

betyár

3 éve, 23 napja

Az nem kevés. És ki tudja hol van még élet.

válasz erre