A Canonical tovább erőltetné az Amazon webapp-ot?

2017. június 02.
3.5821
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Még csak most kezdődött a nyár, mégis egyre nagyobb fókuszba kerül az ősszel debütáló Ubuntu 17.10-es változata, hiszen az utóbbi évekhez képest nagy változás lép életbe az egyik legnépszerűbb disztribúció életében, amelynek keretében egy közösségi diskurzus kezdődött egy sokak számára talán már elfelejtett funkcióról, ami az Amazon webapp.

Mi is ez a nagy változás és mi az ami miatt a szokásosnál nagyobb fókuszt kap a következő Ubuntu? 6 év után nem lesz alapértelmezett Unity, hiszen a Canonical üzleti és stratégiai döntései alapján leváltja, illetve felhagy a fejlesztésével, a helyét pedig a méltán népszerű Gnome Shell veszi át.

Jól kiépített és átgondolt asztali környezetről van szó, amely miatt felvetődött a kérdés, hogy vajon a fejlesztők mit változtatnának rajta, amitől kicsit "ubuntusabb" lenne az egész felület. Az egyik kérdés egy régebbi lehetőség az Amazon webapp életképességét firtatja, hiszen a 2012-es áprilisi kiadásban debütált lehetőséget minimális de inkább nulla felhasználó veszi igénybe.

A funkció lényege, hogy az ikonra kattintva egyből megnyílik az Amazon vásártere, és ha ezen keresztül ejtünk tranzakciót, akkor azt kisebb kedvezménnyel honorálják, de mivel nem igazán éri meg az 1-2%, kérdés, hogy érdemes a fejlesztést ezzel "lassítani". A téma tehát az, hogy használja-e még valaki ezt? Közületek?
2 hozzászólás

TEchie

7 éve, 4 hónapja és 27 napja

Gondolom folyik be nekik onnan pénz érte. A szolgáltatás jó egyébként azt nem kell ekézni csak az adatgyűjtési aggályok voltak régebben amik problémásak.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 4 hónapja és 27 napja

Ez anno nagy felháborodást váltott ki arra emlékszem. Gondolom most sem lesz ez másként.

válasz erre