A Canonical publikálta a BlueBorne sebezhetőség ellenszerét

2017. szeptember 20.
2.7531
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical az elkészültét követően azonnal publikálta azt a biztonsági frissítést, amelyben az érintett Ubuntu Linux variánsok BlueBorne vírus sebezhetőség ellenszere található, így arra kérik a felhasználókat, hogy amint lehet telepítség a Kernel patch-et.

A különösen aljas BlueBorne tulajdonképpen egy vírus csomag, amelyről körülbelül egy héttel ezelőtt lehetett először hallani, amelyet kihasználva, a hackerek szinte az összes Bluetooth kompatiblis eszköz felett át tudták venni a hatalmat, hosszáférve a rajta tárolt adatokhoz, dokumentációkhoz.

A 2017-es technológiákat figyelembe véve, azaz, hogy az autóktól, az órákon át egészen a hűtőkig minden eszköz veszélyeztetett lehet, a legtöbb nagy szoftvergyártó azonnal nekiesett a javítás elkészítésének, az Apple például már publikálta az iOS 10-hez készült csomagot, a Google is rajta van az ügyön, míg a Canonical a mai napon tette elérhetővé a Kernel frissítést, amivel befoltozzák a lyukat.

A patch 32 és 64 bites változata is elérhető, így az alábbi az alábbi rendszerek frissítése erősen ajánlott: Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus), Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus), Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr) valamint Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin).
2 hozzászólás

techiii

10 hónapja, 2 hete és 4 napja

Muszáj ezekre figyelni.

válasz erre

zender

10 hónapja, 2 hete és 4 napja

Az elég komolyan hangzik!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink