A Cambridge Analytica egykori munkatársa szerint még több embert érinthet a Facebook adatkezelési botránya

2018. április 19.
2.9401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már-már azt hittük, hogy lassacskán a végéhez ér a Facebook és a Cambridge Analytica kapcsán kirobbant adatkezelési botrány, azonban a legfrissebb hírek szerint messze nem a 78 millió felhasználó lehet a végleges számadat a történtek kapcsán.

Olyannyira nem, hogy a Business Insidernek sikerült mikrofonvégre kapnia Brittany Kaisert, a Cambridge Analytica egykori fejlesztési igazgatóját, aki meglepő kijelentést tett a lapnak, ezáltal kiemelte, hogy ő teljesen biztos abban, hogy sokkal több embert érintett a botrány, mint amennyit eddig elismertek a felek, lévén egykori cége messze nem csak egyetlen applikáción keresztül gyűjtött adatokat az ügyfelekről.

Brittany kiemelte például, hogy a This is Your Digital Life névre keresztelt személyiségteszt csak az egyik adatgyűjtő applikációjuk volt, de például ide tartozott a Sex Compass is, amit sokkal többen használhattak, és ugyanúgy szipkázta a felhasználókhoz kapcsolódó adatokat.

Az egykori igazgató szerint 78 milliónál lényegesen több az érintett emberek száma, sőt teljesen biztos abban, hogy nemcsak a Cambridge Analytica élt vissza ezzel a lehetőséggel, hanem más cégek és más kampányok is.

Kaiser hozzátette továbbá, hogy a különféle nyilatkozatokkal ellentétben esetükben a kérdéses kvízek nem a szórakoztatás, hanem eleve az adatgyűjtés miatt indultak el.
4 hozzászólás

strogg

6 éve, 6 hónapja és 14 napja

vajon kapnak akkora pénzbüntetést, hogy példa értékű legyen?

válasz erre

Harder

6 éve, 6 hónapja és 14 napja

Arra leszek kíváncsi hogy valóban lesznek e felelősök, akiket meg is büntetnek ezért. Mert oké hogy lemond ez meg lemond az na de értitek..

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 6 hónapja és 14 napja

Lesz az 2 milliárd is ahogy a legrosszabb forgatókönyvben van...

válasz erre

Tommy

6 éve, 6 hónapja és 14 napja

Bravó. wtf smiley szomorú smiley

válasz erre