A britek szerint a Facebook egy digitális gengszter, a kormánynak kellene szabályoznia a platformot

2019. február 19.
3.3701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagyon csúnyán kiakadtak az Egyesült Királyság törvényhozói a Facebookra, miután a végére értek egy 18 hónapos vizsgálatnak, aminek részeként a közösségi oldal adatvédelmi gyakorlatát ellenőrizték - érintve a Cambridge Analytica botrányt is.

Az ügyben egy több mint 100 oldalas nyilvános jelentés született, aminek részeként a politikusok arról határoztak, hogy szükség lenne egy független, a közösségi oldalak szabályozására fókuszáló testületre, lévén a Facebook és társai digitális gengszterekként kizárólag a saját törvényeik és szabályaik szerint játszanak, ami tarthatatlan állapot.

A britek szerint egy központi törvénnyel kellene határok közé szorítani a közösségi oldalakat, ezáltal szükség lenne arra, hogy az efféle gigavállalatokat egy mindenki számára elfogadható etikai kódex segítségével rendszabályozzák annak érdekében, hogy minden káros vagy illegális tartalom ellenőrizhető és eltávolítható legyen.

A rendelkezés nem meglepő azok után, hogy Mark Zuckerberg korábban még a brit parlament előtt sem volt hajlandó megjelenni, hogy feleljen néhány kérdésre, amivel azt kommunikálta a törvényhozók felé, hogy ő úgy érzi, mindenen felül áll.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 21 napja

Teljesen igazuk van!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Remélem, előbb-utóbb célt érnek és normális mederbe kerül ez az egész fb.

válasz erre

betyár

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Nem ártana egy szabályozás de ehhez szakértők kellenek.

válasz erre

login_password

1 éve, 4 hónapja és 22 napja

Teljesen igazuk van. Sajnos ezek már annyira beleivódtak a mindennapjainkba, hogy muszáj szabályozni őket.

válasz erre