A britek sem mondtak nemet a Huawei-re

2019. február 18.
3.5501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a Brexit miatt várható volt, hogy már csak elvből is az Európai Unió által megfogalmazott véleménnyel ellentétes oldalt képviselnek majd a britek a Huawei megítélésének tekintetében, de végül mégis inkább a németek által kijelölt útvonalra léptek.

A Financial Times magazin a napokban ugyanis egy olyan cikket közölt, melyben határozottan közölték az angol Nemzeti Kiberbiztonsági Központ, vagyis az NCSC álláspontját arról, hogy miként viselkedik majd az Egyesült Királyság a jövőben a kínai mobilgyártó eszközeivel.

A lap az egyik névtelen forrásra hivatkozva ugyanis arról beszélt, hogy a brit vezetők menedzselhető kockázatnak tekintik a Huaweit, és nem tartanak semmiféle biztonsági problémától, amiért ma már az USA, Ausztrália, sőt Új-Zéland is kizárta a gyártót az 5G-hálózatok fejlesztéséből, de felmerült mindez a japánoknál és a cseheknél is.

A magazin kiemelte, hogy a brit vezetők szerint a nemzetbiztonsági fenyegetések kordában tarthatók, és ha ezt ők bebizonyítják, akkor az egész világra jelentős hatást gyakorolhatnak a jövőben, ezáltal több európai vezető véleményét is meghatározhatják azzal kapcsolatban, hogy milyen korlátozásokat léptessenek életbe a Huawei ellen.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

5 éve, 7 hónapja és 10 napja

Furcsa ez az óriási rettegés a kínaiaktól, főleg annak tekintetében, hogy minden ott készül. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

Lehet Amerika pont annyi bizonyítékot adott át az angoloknak, mint a világsajtónak; semennyit. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

Lehet hogy kicsit jobban utánanéztek a dolgoknak... kacsintó smiley

válasz erre

Mordorer

5 éve, 7 hónapja és 11 napja

Legalább gondolkodtak, felmérték a helyzetet.

válasz erre