A britek még az idén elkezdik kivezetni az 5G-infrastruktúrából a Huaweit

2020. július 07.
1.3791
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Túlzás nélkül szélmalom harcot vív a Huawei a nagyvilág ellen, de főleg az USA és az Egyesült Királyság területén, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy hamarosan a britektől is szomorú búcsút kell venniük.

Bár a kínai gyártó rengeteget segített abban, hogy az 5G kiépülhessen, főként az ország konzervatív politikai erőinek nyomására azonban brit lapok arról írtak, hogy az Egyesült Királyság 2023-ra teljesen kivonná az 5G-infrastruktúrából a Huaweit, melynek az első konkrét lépéseire már az idén sor kerülhet.

Sajtóértesülések szerint a brit kormány véleménye a titkosszolgálati jelentések hatására változott meg ennyire gyorsan, lévén a kérdéses szervek elkészültek a kapcsolódó jelentésekkel, aminek részeként jelentős kockázatnak és kiberbiztonsági veszélynek értékelték a Huaweit, akiknek így a hírek szerint nem lehet majd közük az 5G-fejlesztésekhez.
3 hozzászólás

rDAVE

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Bírom ezeket a tök véletlen időzítéseket. Pont akkor lett kész a titkosszolgálati jelentés és "segített" dönteni, amikor a két ország politikai mélyponton van Hongkong miatt. Biztosan nincs összefüggés, ilyen sosem történik a politikában.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nagyon kemény lépések ezek.

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Azta. Ez azért kemény megint.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink