A britek már lassan pornót sem nézhetnek: a kormány sorra záratná be a pornóoldalakat!

2017. május 10.
3.1361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Digital Economy Act név alatt a brit kormány a napokban egy újabb jogszabályt léptetett életbe, aminek részeként betarthatatlan feltételeket szabtak a legtöbb ilyen tartalmú portálnak, akiket azonnal be is zárathatnak, ha a jogszabállyal ellentétes tartalmakat találnak rajtuk.

Az ugyanis egy dolog, hogy a pornóoldalaknak ellenőrizniük kell a jövőben látogatóik életkorát - bárki kijátszhatja az efféle korlátokat, egyszóval semmit sem ér, de legalább teljesíthető -, az viszont már egészen más kérdéskörbe tartozik, hogy a brit kormány minden olyan pornóoldalt azonnal bezárathat a jövőben, amelyen extrém tartalom kapott helyet.

Hogy mi az az extrém tartalom? Itt van a kutya elásva, a Metro magazin cikke szerint ugyanis nem jelenhetnek meg olyan filmek a világhálón, amelyek valószerűen ábrázolják a nemi erőszakot, illetve olyan szexuális együttlétet prezentálnak, amelyek sérüléseket vagy halált idézhetnek elő.

Bár az oldalaknak jövő márciusig van idejük felülbírálni tartalmaikat, ellenben sokkal inkább a jogszabályt kellene módosítani, hiszen az ebben a formában teljesen kivitelezhetetlen, lévén a normál pornóoldalakon is szép számmal előfordulnak olyan filmek, amelyek az extrém kategóriát bőven kimerítik.

Myles Jackman, az Open Right Groups igazgatója szerint a legnagyobb baj a jogszabály második részével van, hiszen a halált okozó szexuális cselekmény fogalma kifejezetten ködös ahhoz, hogy normális jogi keretek között értelmezhető és támadható legyen, amivel a legtöbb pornóoldal Angliában lehúzhatja majd a redőnyt.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 6 hónapja és 12 napja

Nem attól vannak gyilkosok a világban hogy bilincses pornót néznek...

válasz erre

strogg

3 éve, 6 hónapja és 12 napja

Kénytelenek lesznek a valóságban szexelni

válasz erre

rDAVE

3 éve, 6 hónapja és 12 napja

Fel fognak állítani egy csoportot(így is, úgy is ), hogy végignézzen minden videót és eldöntse maradhat-e?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink