A britek is szívesen fogadják a Huawei segítségét az 5G-s hálózatok kiépítésében

2019. április 25.
3.1141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Brit konzervatív sajtóértesülések szerint az Egyesült Királyság is szívesen látja az országban a Huaweit az ötödik generációs távközlési hálózat fejlesztésének tekintetében, tehát a beruházásokból ők sem zárnák ki a kínai gyártót.

Bár a hír egyelőre nem hivatalos, azonban több brit lap is arról írt, hogy a Theresa May által vezetett Nemzetbiztonsági Tanács heti ülésén döntés született a Huawei ügyében, ezáltal kiderült, hogy bár a központi infrastrukturális elemekben nem kérik a kínaiak segítségét, de minden más kapcsolódó 5G-s fejlesztésében korlátozott szerepet kaphat majd a gyártó.

A tanácsban egyébiránt többen, köztük Sajid Javid belügyminiszter és Jeremy Hunt külügyminiszter is aggodalmát fejezte ki, amiért a britek ennyire nyitottak maradnak a kínai gyártóval szemben, miközben a világ másik felén a folyamatos betiltásukon fáradoznak.

A nemzeti kiberbiztonsági központként működő NCSC vezetője azonban a tanács ülésén kifejtette, hogy a britek képesek megfelelően kezelni a helyzetet, ezáltal leszámolni a Huawei kapcsán felmerülő esetleges biztonsági kockázatokkal.
2 hozzászólás

techiii

1 éve, 2 hónapja és 7 napja

Fel kell mérni, aztán ennyi. Amerika főleg politikai okok miatt csinálja ezt a huaweijel.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

1 éve, 2 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]