A börtönből szabadult hacker szerint a jelszóhalmozás a modern világ legnagyobb biztonsági problémája

2019. szeptember 18.
7.2331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mintegy 17 hónap után a napokban kiszabadult a börtönből Kylie Milliken, aki hackerként több nagy cég adatbázisába is behatolt, ezáltal a Disqus, a Kickstarter, sőt az Imgur rendszerét is nagyon könnyedén feltörte.

A hacker néhány bűntársával együtt közel másfél millió dollárnak megfelelő összeget keresett ezzel a tevékenységgel, és bár saját bevallása szerint mostantól jó útra tér, ellenben előtte még van egy jó tanácsa a világnak, lévén úgy véli, hogy korunk legnagyobb biztonsági problémája jelenleg a jelszóhalmozásban, a jelszavak újrahasznosításában keresendő.

Kylie szerint tehát nem szabadna az embereknek minden felületen és szolgáltatáson belül kizárólag egyetlen jelszót használniuk, inkább véletlenszerűen generált, de nagyon erős, mondhatni logikátlan kódosokban gondolkozzanak, és igyekezzenek minden regisztrációhoz ezekből is másikat alkalmazni, amivel szerinte kivédhető lenne az általa elkövetett bűncselekmények többsége.
4 hozzászólás

betyár

5 éve, 1 napja

Nagyon nehezen jegyzek meg jelszavakat így kb majdnem minden hol hasonló szavakat használok. Tudom h nem jó de ez van.

válasz erre

zender

5 éve, 1 napja

Ezzel én egyetértek, de szerintem ne a felhasználó legyen a hibás azért mert nem képesek a cégek ellenállni egy támadásnak...

válasz erre

Denandras

5 éve, 1 napja

Egyetlen olyan szolgáltatás kéne ehhez, ami minden platformon elérhető és beírja helyettünk a jelszót. Lassan minden nagy cégnek lesz egy sajátja, pl Apple, Google, Samsung..

válasz erre

login_password

5 éve, 1 napja

Igaza van de nincs az az ember aki meg tudna ilyet jegyezni.

válasz erre