A Blue Origin megnöveli a New Shepard-kilövések számát 2022-ben

2022. február 18.
50.0781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Blue Origin arra számít, hogy idén több mint kétszeresére növeli a New Shepard szuborbitális rendszerével repült emberek számát, miközben egy újabb járművel bővíti flottáját.

A február 17-ei FAA kereskedelmi űrszállítási konferencián tartott előadásában Bob Smith, a Blue Origin vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat "nagyon erős" keresletet látott ezekre a szuborbitális repülésekre, amelyet a vállalat most igyekszik kielégíteni.

A Blue Origin többéves fejlesztés és egy sor személyzet nélküli tesztrepülés után 2021 júliusában hajtotta végre az első, személyzet nélküli New Shepard-repülést, amelyet októberben és decemberben további indítások követnek.

Ez a három repülés 14 embert szállított: az első két repülésen egyenként négy embert, a decemberi starton pedig teljes létszámban hat embert. Smith később azt mondta, hogy várakozásai szerint a Blue Origin "könnyedén megduplázza" az idén repült emberek számát.

Egy későbbi interjúban nem volt hajlandó megmondani, hogy hány New Shepard-járatot tervez a vállalat az idei évre, amelyek között szerepelnek a személyzetet és a csak hasznos terhet szállító küldetések is, de azt mondta, hogy a személyzetet szállító járatokon egyenként hat embert szállítanak majd.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Valaki már igazán elkezdhetné komolyan tolni ezt az egész űrmisszió dolgot. Mindenki repked, a Föld körül bohóckodik, de valódi fejlődést most sem látni...

válasz erre

Porthos

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Felgyorsulnak az események náluk is. mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Felgyorsulnak, nehogy megint megszivassák őket hónapokra..

válasz erre

TEchie

2 éve, 4 hónapja és 6 napja

Pörögnek a fiúk mint a búgócsiga! röhögő smiley

válasz erre