A Blue Origin dinoszauruszcsontokat vitt fel az űrbe

2021. május 24.
16.0801
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Jeff Bezos kereskedelmi űrrepülési vállalata, a Blue Origin nemrég dinoszauruszcsontokat küldött az űrbe, hogy támogassa nonprofit szervezetének Dream Big Alabama kezdeményezését, valamint a Huntsville Science Festivalt.

A 65-70 millió éves fosszilis töredékek április 15-én, az utolsó próbarepülésen emelkedtek fel, mindezt azelőtt, hogy a Blue Origin azt tervezi, hogy embereket kezd repíteni New Shepard szuborbitális hordozórakétája fedélzetén.

A dinoszaurusz csontjai a raptor családból, a dromaeosauridból származnak - mondta Joe Iacuzzo, a Huntsville Tudományos Fesztivál alapítója, illetve a Universal Pictures Jurassic Park Institute korábbi szerkesztője.

A madárszerű, tollas húsevő dinoszauruszok körülbelül 2 méter hosszúak voltak, alig több, mint 0,6 m magasan álltak mindkét lábukon - melyeken nem mellesleg gyilkos karmok voltak, amelyek bevetésekor a zsákmányába vágódtak.

A csontokat a Huntsville Tudományos Fesztivál partnereinek és támogatóinak elismerő jeleként fogják felhasználni, amelyet az Innováció az Oktatásért Alapítvány, a huntsville-i nonprofit szervezet és a Dream Big Alabama alapított.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nagyon érdekelne a magyarázat, hogy mi volt az ok.

válasz erre

inkognito

3 éve, 1 hónapja és 4 napja

Akkor ennek most örülünk.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 1 hónapja és 4 napja

Ahhhaaaaa, okkkééééééééé. meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

3 éve, 1 hónapja és 4 napja

De.... minek? meglepett smiley

válasz erre

betyár

3 éve, 1 hónapja és 4 napja

Nem igazán értem, hogy miért kellett ilyen csontokat felküldeni.

válasz erre