A billentyűzetbe integrálná az ujjlenyomat olvasót a Microsoft

2019. március 12.
4.7581
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A mobilokon az ujjlenyomat olvasó szépen lassan a kijelzőbe kerül integrálásra, a laptopokon ilyen megoldásra kicsi az esély, ellenben a Microsoft szívesen megválna a dedikált helytől és a klaviatúrába költöztetné azt a gyorsabb és esztétikus megjelenés céljából.

Egészen pontosan a Windows gomb mechanizmusát szeretnék kiterjeszteni a biometrikus szenzor implementálásával, így ha megnyomnánk az említett szekciót a klaviatúrán, az operációs rendszer azonnal beléptetné a felhasználót, feltéve ha van hozzá társított token.

Az új megoldást keyset fingerprint sensor-nak nevezték el Redmondban, amivel igazából a Windows Hello felhasználói élményét szeretnék javítani, hiszen nem a loginnak nem lenne egy a készülékházon, a klaviatúrától adott esetben távol álló helyen egy dedikált felület fenntartva.

Ez igazából apró lépés, ám felhasználói élményben hozzádobna a Windows használatához, ám azt el kell ismerni, hogy sok esetben a gyártókon múlik a szenzor elhelyezésének helye, de a Microsoft a következő generációs Surface-ek esetében akár meg is valósíthatja a lenti képen látható tervét.

A billentyűzetbe integrálná az ujjlenyomat olvasót a Microsoft - 2. kép

4 hozzászólás

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ideje hogy eljutottunk idáig!

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ez tök jó.

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Logikus, jó ötlet.

válasz erre

betyár

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Kicsit le vannak maradva ezzel kapcsolatban szerintem.

válasz erre