A Biden-adminisztráció az űrbiztonságra fog összpontosítani

2021. december 02.
74.0861
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Biden-kormányzat Nemzeti Űrtanácsának első ülésén, december 1-jén Kamala Harris alelnök elmondta, hogy a legfontosabb feladat a világűr biztonságának megőrzése a katonai, polgári és kereskedelmi műveletek számára.
 

Harris elmondta, hogy a tanács három fő prioritása közül az egyik a "világűrben való felelősségteljes viselkedés szabályainak és normáinak" megállapítására irányuló erőfeszítések lesznek, az űr felhasználása az éghajlatváltozás elleni küzdelemben és a STEM-oktatás (tudományos-technológiai tudományágak) bővítése mellett.

A védelmi minisztériumnak kiemelkedő szerepe lesz a világűrrel kapcsolatos normákról szóló vitában, amely jelentős figyelmet kapott az orosz rakétacsapás után, amely november 15-én felrobbantott egy műholdat a Föld körül. Lloyd Austin védelmi miniszter július 7-ei feljegyzésében átfogó iránymutatásokat fogalmazott meg, amelyek a felelős magatartás öt alapelvét sorolják fel.

Ezek a hosszú élettartamú űrszemét keletkezésének korlátozása, a káros interferencia kialakulásának elkerülése, a biztonságos elkülönítés és a biztonságos pálya fenntartása, valamint a kommunikáció és értesítés az űrtevékenységekről.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Komoly munka lesz, nem vitás!

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát akkor bizony lesz dolguk.

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Tervnek jó. De majd a szemetelők eldöntik.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Mennyi összetűzés lesz még a nemzetek között odafent uhh. Semmi szabály nincs konkrétan az űrre, talán nem is lehet...

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az oroszok meg a habárorúra. Szép lesz.

válasz erre