A BBC minden eddiginél határozottabb lépést tett az álhírek visszaszorítása ellen

2019. szeptember 09.
6.3621
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a közösségi oldalak, de különösen a Facebook kifejezetten sokat tett önmagában azért, hogy visszaszorítsa az álhíreket, azonban érezhetően valami nagyobb összefogásra lenne szükség ahhoz, hogy a hatást ténylegesen is érzékelhessük.
 

Ezt az összefogást indíthatja el most a BBC, akik úgy határoztak, hogy a legnagyobb közösségi oldalak és a tech cégek, így a Facebook, a Twitter, a Google és társaiknak összefogásával kidolgoznak egy olyan rendszert, melynek működése titokban maradna, de a lényege az lenne, hogy még azelőtt kiszűrjék és eltávolítsák a világhálóról az álhíreket, hogy azok elterjednének az emberek között.

A tényleges harchoz hozzátartozik, hogy a gyors reagálás fényében az álhírekre rögtön hivatalos cáfolatokkal vagy ellen-hírekkel is védekezne a kidolgozás alatt álló rendszer, amivel valóban elejét lehetne venni a különféle, gyakran emberéleteket is veszélyeztető kamuhíreknek, mellyel végezetül növekedne a médiatudatosság a világon. Izgatottan várjuk a további részleteket, de még inkább a gyakorlati működést!
4 hozzászólás

betyár

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Sok sikert nekik úgysem fog menni.

válasz erre

TEchie

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Pont a BBC kezd el ilyet csinálni?

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Sosem jó ötlet ha egy állami cég elkezd szelektálni a hírek között...

válasz erre

rDAVE

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Mind a négy elégszer bizonyította már az önkényes viselkedéstét. Remélem tényleg csak a kamut szűrik objektíven, nem kedvükre. Mellesleg az egyik legnagyobb fake forrás az influenszerek, akik terjesztik a hülyeségeiket a követőknek. Azok is elmondják, hogy pl az oltások ellened vannak...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink