A 2in1 használóknak kedveskednek a KDE fejlesztők

2017. március 10.
3.8681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Egy érdekes információ szivárgás történt a még fejlesztés alatt álló, május végén érkező KDE asztali környezet egyik új tulajdonságáról, amelyet egy fejlesztő, nevezetesen Martin Gräßlin osztott meg a saját blogján.

A fejlesztési ütemterv szerint még a béta fázis is csak május második hetében kezdődhet, amivel kapcsolatban tudnivaló, hogy innentől már biztosan nem kerülnek nagyobb horderejű fejlesztések a projektbe, általában itt ismerjük meg a legújabb funkciókat, így meglepő a mostani információmorzsa.

A mostani nem a klasszikus Linux felhasználókat célozza, hiszen a KDE projekt keretein belül a fejlesztők szeretnék a népszerű asztali környezetet minél inkább elhozni a modern világban oly' elterjedt érintőkijelzők piacára, így a KDE 5.10-es verziójában virtuális billentyűzetet kaphatunk a zárolási képernyőn.

Ezzel a tablet és 2in1 eszközöket használóknak kedveskednének, hiszen például egy szétcsatlakoztatott hibrid eszköz esetében a bejelentkezéshez nem lesz szükségük a fizikai billentyűzetre, ami különösképpen utazáskor válhat előnyünkre, feltéve, hogy nincs nálunk, vagy éppen valahol a poggyászunk mélyén lapul a hardver másik darabja.
3 hozzászólás

VDemon

7 éve, 7 hónapja és 27 napja

Végre. Nem is értem 2017-ben hogy hiányozhat(ott) egy ilyen funkció.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 8 hónapja

Ennek már nagyon ideje volt! mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

7 éve, 8 hónapja

Most lehet hogy mindenki hülyének fog nézni, de én azt hittem hogy ezt már rég tudja... meglepett smiley

válasz erre