A 10 nm-es lapkák sem jelentek meg, de valahol már a 3 nm-esek készülnek!

2016. december 12.
3.9281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A jövő év egyik nagy hardveres újdonságát a mobilpiacon határozottan a 10 nm-es lapkakészletek jelentik majd, amelyek még tovább gyorsíthatják a mobilprocesszorokat, és várhatóan az iPhone 8, valamint a Samsung Galaxy S8 is ilyeneket használhatnak már.

Amint azonban arra számítani lehetett, egyáltalán nem ezek jelentik jelenleg a mobilos hardverek csúcsát, méghozzá olyannyira nem, hogy a TSMC bejelentette, hogy a háttérben már az 5 és a 3 nm-es lapkák gyártására is felkészültek.

A Nikkei értesülései szerint egyelőre még csak nyilván tervezési fázisban vannak ezek az új chipek, azonban a TSMC olyannyira határozott elképzelésekkel rendelkezik, hogy már az első gyár építési munkálataihoz is beadta a szükséges engedélyeket, amelyek az új lapkákat ontanák magukból.

Mint ismert, jelenleg a 16 nm-es gyártástechnológiával készült lapkák dolgoznak korunk mobiljaiban, de a jövőre érkező hardverek többségében már 10 nm-esek kapnának helyet, ami óriási előrelépés, de az 5 és 3 nm-es megoldások még jelentősebben előrelendíthetnék a mobilos hardverek fejlődését.
3 hozzászólás

kpal

7 éve, 11 hónapja és 24 napja

Remélem Wines telók is jönnek végre már .

válasz erre

Harder

7 éve, 11 hónapja és 24 napja

Messze van ez még nagyon, gondolom.

válasz erre

Santonio

7 éve, 11 hónapja és 24 napja

Milyen kicsi fogyasztása lesz ezeknek! meglepett smiley Jelentősen nőhet az üzemidő például.

válasz erre