91 éves korában elhunyt Bill Thornton, az űrfutópad feltalálója

2021. január 15.
50.2811
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
91 éves korában elhunyt William "Bill" Thornton, a NASA egykori űrhajósa, aki saját találmánya alapján mérte fel és mérte fel a mikrogravitáció káros hatásait - Thornton haláláról a NASA csütörtökön, azaz tegnap számolt be.
Advertisement

Az űrügynökség a közleményében azt állítja, hogy szomorúan értesültek egykori orvos-űrhajósuk, Dr. William Thornton elvesztéséről, aki a múlt héten a texasi Boerne-i otthonában halt meg, nyugodt körülmények között.

A NASA második tudós-űrhajós csoportjával 1967-ben választotta ki Thorntont és "XS-11"-es osztálytársait, akiket a kezdetektől fogva figyelmeztették, hogy egyhamar nem fognak az űrbe repülni - ezért is volt az a becenevük, hogy "a felesleg". Mint kiderült, 16 évbe telt, mire Thornton 1983. augusztus 30-án elindult első űrrepülőjével.

Amikor nem az űrben járt, Thornton akkor is azon dolgozott, hogy eljárásokat és új technikákat dolgozzon ki a személyzet kondicionáltságának és egészségének fenntartására az űrben. E munka részeként futópadot fejlesztett ki az űrsikló fedélzetén való használatra, amelyre több mint 60 szabadalma egyikét engedélyezték is. Nyugodjon békében!
Advertisement
4 hozzászólás

Gólem

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Szép kort élt meg. Nyugodjon békében!

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Szép kort tudhat maga mögött.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete

Nyugodjék békében!

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 3 hete

RIP!

válasz erre