91 éves korában elhunyt Bill Thornton, az űrfutópad feltalálója

2021. január 15.
50.4631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
91 éves korában elhunyt William "Bill" Thornton, a NASA egykori űrhajósa, aki saját találmánya alapján mérte fel és mérte fel a mikrogravitáció káros hatásait - Thornton haláláról a NASA csütörtökön, azaz tegnap számolt be.

Az űrügynökség a közleményében azt állítja, hogy szomorúan értesültek egykori orvos-űrhajósuk, Dr. William Thornton elvesztéséről, aki a múlt héten a texasi Boerne-i otthonában halt meg, nyugodt körülmények között.

A NASA második tudós-űrhajós csoportjával 1967-ben választotta ki Thorntont és "XS-11"-es osztálytársait, akiket a kezdetektől fogva figyelmeztették, hogy egyhamar nem fognak az űrbe repülni - ezért is volt az a becenevük, hogy "a felesleg". Mint kiderült, 16 évbe telt, mire Thornton 1983. augusztus 30-án elindult első űrrepülőjével.

Amikor nem az űrben járt, Thornton akkor is azon dolgozott, hogy eljárásokat és új technikákat dolgozzon ki a személyzet kondicionáltságának és egészségének fenntartására az űrben. E munka részeként futópadot fejlesztett ki az űrsikló fedélzetén való használatra, amelyre több mint 60 szabadalma egyikét engedélyezték is. Nyugodjon békében!
4 hozzászólás

Gólem

3 éve, 6 hónapja és 12 napja

Szép kort élt meg. Nyugodjon békében!

válasz erre

techiii

3 éve, 6 hónapja és 12 napja

Szép kort tudhat maga mögött.

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 6 hónapja és 13 napja

Nyugodjék békében! szomorú smiley

válasz erre

Mordorer

3 éve, 6 hónapja és 13 napja

RIP!

válasz erre