70 millió ügyfél adatait lopták el

2014. január 11.
4791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A 70 millió ügyfél adatai a Target amerikai üzletlánc feltört számítógépes adatbázisából jutottak illetéktelen kezekbe - közölte pénteken weboldalán a CNN hírtelevízió.

A 70 millió ügyfél adatai a Target amerikai üzletlánc feltört számítógépes adatbázisából jutottak illetéktelen kezekbe - közölte pénteken weboldalán a CNN hírtelevízió.

A Target korábban arról tett bejelentést, hogy behatolók a hálaadás napját követő karácsonyi bevásárlási szezon idején mintegy 40 millió vásárló bankkártya-adataihoz jutottak hozzá.

Most kiderült, hogy az adatlopás korábbi ügyfeleket is érint és a számítógépes betörők a vásárlók lakcímét, telefonszámát és e-mail címét is megszerezték.

Az áruházlánc közölte, hogy az érintetteket igyekszik e-mailben értesíteni és figyelmeztetni őket, hogy ne válaszoljanak az olyan üzenetekre, amelyek látszólag a Targettől érkeztek. Gregg Steinhafel, a kiskereskedelmi hálózat vezérigazgatója sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.

A Target bejelentette, hogy az ügyfeleket nem terheli majd felelősség az ellopott adataikkal történő esetleges visszaélések miatt. A lánc egyéves ingyenes hitelellenőrzést és a személyazonosság-lopás elleni védelmet kínált fel az Egyesült Államokban található üzletei vásárlóinak. A programhoz a következő három hónapban lehet csatlakozni.
A Target üzleteinek forgalma az ünnepi bevásárlási szezonban 2-6 százalékkal esett vissza az adatlopásról szóló bejelentést követően.

Forrás: MTI
nincs még hozzászólás