65x-ös optikai zoom a Canontól

2014. szeptember 16.
4361
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Kétségkívül, hogy ezzel a Canon most ismét feladta a leckét a többieknek.

Az ultrazoom kategóriás digitális fényképezőgépek piacán az elmúlt időkben egyre csak nőtt a zoomátfogás.

Az első 50x-es optikai zoomos készüléket 2012 őszén jelentette be a Canon, aztán tavaly nyáron megérkezett a Panasonic 60x-os nagyításra képes FZ72-es modellje, idén év elején pedig az ugyancsak 60x-os zoomos Samsung WB2200F-ről is lehullott a lepel. Februárban debütált az ugyancsak 60x-os zoomos Nikon Coolpix P600 és a még ennél is durvább, 63x-os zoomos Sony Cyber-shot DSC-H400, most pedig a Photokinán bemutatkozott az új rekorder, a Canon PowerShot SX60HS.

A japán gyártó legfrissebb újdonságába egy olyan objektív került, melynek nagylátószöge 21 milliméteres, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 1365 milliméteres gyújtótávolság a jutalmunk. Ebből már könnyen kiszámítható, hogy az optikai zoomátfogás nem kevesebb mint 60-szörös. A természetesen fejlett optikai képstabilizátoros objektív fényereje f3,5 és f6,5 között változik, a gyors és halk élességállításra pedig az USM meghajtású autófókusz megoldás jelenthet garanciát.

A kategóriaátlagnak megfelelő méretű, 1/2,3 colos CMOS képérzékelő 16 megapixeles felbontású, a képfeldolgozásról pedig egy remek Digic 6 processzor gondoskodik. A videófelvevő révén maximum 1920x1080 pixeles Full HD felbontású, illetve 60 képkocka/másodperc sebességű mozgóképek rögzíthetők, a 3 colos mozgatható LCD 922 ezer szubpixellel rendelkezik, ezenkívül pedig a Wi-Fi és NFC, illetve a RAW támogatás mellett sem mehetünk el szó nélkül. A 6,4 fps-es sorozatfelvevőt kapott Canon PowerShot SX60HS októbertől lesz kapható, az árcéduláján pedig 549 dolláros (134 ezer forint) összeg figyel majd.

Photokina
nincs még hozzászólás