600 km/h-val száguldó vonatot épít Kína!

2016. november 07.
2.3901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A China Railway Rolling Stock Corporation legfrissebb bejelentései szerint a háttérben megkezdték a munkálatokat azon a legújabb típusú mágneses vonaton, amely a világon egyedülálló módon képes lesz elérni a 600 km/h-s csúcssebességet.

A cég első körben egy 5 kilométeres tesztpályát épít fel annak érdekében, hogy az új vonatot tesztelni tudják és megbizonyosodjanak róla, valóban alkalmas lesz-e a biztonságos személyszállításra a szerelvény.

Az új kínai csodavonat egyébiránt a maglev-technológiát használja, avagy a vonat nem érintkezik a pályával, azt egy mágneses mező tartja a "sínen", valamint az mozgatja előre. Maga a technológia egyébiránt nem újdonság, hiszen az országban már majdnem 20 ezer kilométernyi ilyen pályaszakasz épült fel, noha egyelőre még egyetlen vonat sem képes arra, hogy 600 km/órával száguldjon rajta.

Kína leggyorsabb vonata jelenleg a Sanghaj Maglev, amely 431 km/h-val közlekedik, de a világon a legjobb tempót jelenleg egy hasonló technológián alapuló japán mágnesvonat tartja, amely 585 km/h-ra képes.
3 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 10 hónapja és 15 napja

Kína... Elképesztő népség.

válasz erre

TEchie

3 éve, 10 hónapja és 15 napja

Nem gyenge! Hazautaznom Bp - Tatabánya 10 perc lenne. Most ha jó kedve van a vasútnak, egy óra...

válasz erre

rDAVE

3 éve, 10 hónapja és 15 napja

Kell nekik ekkora országban lakni... Nekünk lassú vonat is elég! Más kérdés, hogy kedvük szerint közlekednek. Mondjuk nagyon vagány(és rohadt kényelmes) lenne, ha itt is így száguldoznánk és olcsón.

válasz erre