50 millió dolláros kibertámadás célpontja lett az Apple

2021. április 22.
61.2661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Apple-t 50 millió dolláros ransomware-támadásban vették célba, miután elloptak egy kazal mérnöki és gyártási vázlatot a jelenlegi és jövőbeni termékekhez kapcsolódóan a tajvani székhelyű Quanta cégtől, amely MacBookokat és más termékeket gyárt az Apple számára.

A szivárgást, amelyről először a The Record számolt be, a Sodvilokibi néven is ismert orosz hackercsoport, a REvil hajtotta végre. A csoport április 20-án már megkezdte az ellopott képek közzétételét, amelyek időzítése kifejezetten egybeesett az Apple legújabb eseményével, miután a Quanta nem volt hajlandó kifizetni az adatokért fizetett 50 millió dolláros váltságdíjat.

A csoport most abban reménykedik, hogy maga az Apple fizetni tud május 1-jéig, és, különben mindennap új képeket tesznek közzé a szivárgásból, amíg ez meg nem történik.

A Quanta megerősítette, hogy a szervereit megtámadták, és külső informatikai szakértőkkel működnek együtt a kibertámadásokra reagálva. Quanta azt is hozzátette, hogy a feltörésnek nincs lényeges hatása a vállalat üzleti működésére.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

3 éve, 3 hónapja és 1 napja

Hihetetlen hogy ezt így nyíltan, nyilvánosan tolják. röhögő smiley

válasz erre

Tommy

3 éve, 3 hónapja és 1 napja

Hülyék lennének fizetni.

válasz erre

TEchie

3 éve, 3 hónapja és 1 napja

Szerintem nem fognak fizetni, miért tennék?

válasz erre

login_password

3 éve, 3 hónapja és 1 napja

50 misi nagyon sok pénz. Nem fizetnék.

válasz erre