5 millió Gmail jelszó került fel egy orosz Bitcoin fórumra

2014. szeptember 10.
6301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Közel 5 millió Gmail emailcím és jelszó került publikására egy orosz Bitcoin fórumon.

A Google képviselői azt mondták, hogy nagyrészük régi és elavult.

Valószínűsíthető, hogy nem "szivárgásról" van szó, hanem sokkal inkább egy évek alatt összehalászott gyűjteményről. Az adathalász oldalak mindig is nagy veszélyt jelentettek az átlagfelhasználó számára, hiszen nincs kellő oktatás arról, hogy miként lehet megismerni egy hamis oldalt. Egy csomó emailcím, már nem is létezik vagy szimplán nem működik a jelszó hozzá.

A publikáló tvskit csatolt egy képet is és azt állította, hogy legalább a 60%-a működik.



A fájl elsősorban angol, orosz és spanyol felhazsnálók címeit tartalmazza, amivel használják a Google szolgáltatásait, mint a Gmail-t vagy a Google+ közösségi oldalt. A Google viszont kitart amellett, hogy a rendszerükbe nem történt betörés és minden jel arra mutat, hogy adathalász-adatbázisról van szó.

Természetesen mindenkinek ajánlott jelszót változattni, de talán még hasznosabb, ha bekapcsolja a 2-lépcsős-azonosítást, aminek köszönhetően még a jelszó tudatában sem fog tudni senki belépni a felhasználónkkal, ha nem lopja el a telefonunkat is (vagy nem pakol rá trójait).

Ha meg szeretnéd tudni, hogy az emailcímed rajta van-e a listán, akkor látogass el a https://isleaked.com/en.php oldalra, ahol beírhatod az email címedet vagy annak töredékét és megmondja, hogy rajta van-e a cím.
Nem gyűjtünk adatokat
Ha nem akarod megadni a teljes email címedet, akkor elég megadni annak részletét is, kicserélve maximum három karakteres csillagra. (például: myaccount@gmail.com helyett írjál myac***nt@gmail.com).
Forrás: DailyDot

Update: Az Google közben elmdonta a Google Online Securitz Blogon azt is, hogy nagyjából a jelszavak 2% működik és az azokra való belépést nagyrészt nem engedé a rendszerükben lévő biztonsági vonal, ami akkor lép elő, ha valaki olyan helyről próbál belépni, ahonnan nem szokott.
nincs még hozzászólás