5 milliárd dollárra büntethetik a Google-t, mert inkognitómódban is követik a böngészéseket

2020. június 03.
5.9541
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Google ellen egy csoportos kereseti pert indítottak, amely azzal vádolja a keresőóriást, hogy megsérti az emberek magánszféráját azzal, hogy követik az internethasználati tevékenységeket akkor is, ha a böngészők inkognitómódba vannak állítva.

A kaliforniai, északi kerületi bíróságnál kedden benyújtott kereset azt állítja, hogy a Google megsérti a lehallgatási és adatvédelmi törvényeket azáltal, hogy folytatja a kommunikáció lehallgatását, nyomon követését és gyűjtését, még akkor is, ha az emberek a Chrome inkognitómódját és más privát webböngésző üzemmódot használnak.

A per legalább 5 milliárd dolláros büntetést szabhat ki a Google-re és annak anyavállalatára, az Alphabetre - állítja a Reuters. Egyelőre a cég egyik ügyvédi irodája sem nyilatkozott az ügyben.
4 hozzászólás

rDAVE

1 hónapja, 3 napja

Ezzel meg is van oldva. Évekig csinálták, majd most nem fogják... Plusz az adatvédelmi és lehallgatási törvény gondolom nem azt írja, hogy "inkognitómódban tilos követni", szóval normál állapotban sem kéne nekik.
Ez olyan, mint az, hogy a minap a hollandok kötelezték az internetszolgáltatókat, hogy tiltsák le a The Pirate Bay-t. Nincs több warez!!!!444

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 napja

Hát, ha így van akkor ez bizony jogos.

válasz erre

login_password

1 hónapja, 3 napja

Kemény büntetés lenne, de ha igaz akkor megérdemlik.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 3 napja

Azta mindenit! Ha ez így van, akkor az kellemetlen.

válasz erre