4K-képes számítógép alig 7 ezer forintból? Itt a Le Potato!

2017. július 03.
5.1121
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb elképesztő árkategóriával és tulajdonságokkal rendelkező mini-PC ütötte fel a fejét a minap a világhálón, miután a Libre Computer bejelentette 4K-képes aprócska számítógépét, aminek megvalósítása egyelőre még nagyban függ az elindított Kickstarter-kampány sikerétől.

Hogy erre a sikerre mekkora esélye van a kis masinának, azt egyelőre nehéz lenne megjósolni, hiszen a gyártó 25 ezer dollárt akar összeszedni, és miközben már csak 21 napjuk maradt erre, a számláló alig haladta meg az 5 ezret, szóval mi egyelőre nem vennénk mérget a Le Potato nevű készülék megvalósulására.

Márpedig a Raspberry Pi mintájára készülő mini-PC igazán ígéretes, ezáltal nem elég, hogy alig 25 dollárba kerülne - ez nem egészen 7 ezer forint -, képes lenne lejátszani a 4K-s videókat, amihez az Android 7.1-es operációs rendszer mellé egészen erős kis hardvert is kapna.

A gépezetbe ugyanis egy négymagos ARM Cortex-A53 processzort terveztek, méghozzá egy Mali 450-es grafikus vezérlővel és az említett árért 1GB RAM-mal, ami a 35 dolláros változatban 2GB-ra lesz kibővítve.

Nézd nagyban ezt a videót!



Kickstarter-kampány sikerétől.'>
3 hozzászólás

Huginn

7 éve, 3 hónapja és 24 napja

A bemutató videón látható a SoC felirata: S905X, vagyis Amlogic alkotás, abban tényleg Mali-M450P található. A nyákon is AML-S905X... a típusmegjelölés.
Formára/kialakításra ez inkább olyan, mint az Odroid C1, aminél viszont gyengébb. Továbbá ez a SoC csak 100Mbit-es vezetékes kapcsolatot támogat, ami nem valami fényes mostanság. Továbbá érdekes az árazás, mert médialejátszó formában is 25$ körül fut, ami nem csak egy nyák önmagában.
Fentiek alapján nem csodálkozom azon, hogy nem halad a gyűjtögetés.

válasz erre

Fikarc

7 éve, 3 hónapja és 24 napja

Tök olcsó megoldás rengeteg helyre (kirakat, ilyesmi), de egyébként semmire nem jók ezek...

válasz erre

ebegab92

7 éve, 3 hónapja és 25 napja

Ez a SoC minden, csak nem erős. A leírtak alapján ez nagy valószínűséggel egy Mediatek 6735/37. Viszont a Mali 450 nem passzol a képbe, mert az meg egy előző generációs Mediatekből való.

válasz erre