441 millió dollárt fizet a Match Group a Tinder társalapítóinak egy per keretén belül

2021. december 01.
73.5921
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Match Group 441 millió dollárt fizet a Tinder társalapítóinak és eredeti csapatának, hogy rendezze az évek óta tartó pert, amely szerint a Match Group szándékosan alulértékelte a startupot, hogy elkerülje a több milliárd dolláros tőke kifizetését.
 

A megegyezés néhány héttel a New York-i Legfelsőbb Bíróságon megkezdődött per után jött létre, amelyben a felperesek - (köztük a Tinder társalapítója és korábbi vezérigazgatója Sean Rad) és a védelem (köztük az IAC elnöke és alapítója, Barry Diller) is tanúvallomást tett. Az IAC tulajdonában volt a Match Group egészen tavalyig, amikor az kivált a cégéből.

A felperesek eredetileg 2 milliárd dollár kifizetését kérték. Először 2018-ban nyújtották be a keresetet, egy évvel azután, hogy a Match Group beolvasztotta a Tindert a társkereső alkalmazások portfóliójába, aminek következtében a felperesek a Tinder részvényei helyett Match részvényeket kaptak, amit reméltek és terveztek. Mind a felperesek jogi csapata, mind a Match Group nem kommentálta tovább a megegyezést.
4 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Igen olcsón megúszták.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ki tudja mennyit buktak ezzel valójában. Nagy eséllyel a 2 milliárd sem volt túlzás..

válasz erre

Gólem

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Az kemény.

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Bár nagyobb pénzt kértek azért ez sem rossz bevétel!

válasz erre