Közel negyven újságíró telefonját törték fel

2020. december 22.
58.1281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A The Citizen Lab a napokban adott ki egy jelentést, mely szerint legalább 36 újságíró iPhone-jára telepítették távolról az izraeli fejlesztésű Pegasus malware-t, amellyel az érintettek mikrofonjához, hívásaihoz, fényképeihez és helyadataihoz férhettek hozzá.

Az esetre akkor derült fény, amikor az Al Jazeera TV egyik újságírója elkezdett gyanakodni arra, hogy az iPhone-ját feltörhették és elvitte a The Citizen Lab-hoz vizsgálatra, ahol a netes forgalmat vizsgálva kiderült, hogy a telefonra felkerült a Pegasus malware. További elemzések kimutatták, hogy az Al Jazeera TV-nél dolgozó 36 újságíró telefonja érintett, illetve az Al Araby TV egyik munkatársa is.

Az iPhone-ok logjait átnézve kiderült, hogy az eszközök még 2019. decemberében kerültek sebezhető állapotba, mikor az iMessage, akkor még ismeretlen hibáját kihasználva backdoort implementáltak a telefonokra a támadók és idén júliusban és augusztusban telepítették a Pegasus-t.

Egyik esetben viszont nem az iMessage-en keresztül, hanem a WhatsApp alkalmazás hibáján keresztül érték el az érintett eszközt.
jelentést, mely szerint legalább 36 újságíró iPhone-jára telepítették távolról az izraeli fejlesztésű Pegasus malware-t, amellyel az érintettek mikrofonjához, hívásaihoz, fényképeihez és helyadataihoz férhettek hozzá.'>
4 hozzászólás

techiii

3 éve, 7 hónapja és 8 napja

Ejha. Ez nagyon kellemetlen.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ezek sosem frissítik a teleonjukat? meglepett smiley

válasz erre

TEchie

3 éve, 7 hónapja és 9 napja

Hogy nem vették észre? meglepett smiley

válasz erre

technomancer

3 éve, 7 hónapja és 9 napja

A világ a CNN-t nézi. A CNN pedig az Al Jazeera-t. Ennyit tudok róluk. röhögő smiley

válasz erre