32 GB kártya az AMD-től - AMD FirePro S9170

2015. július 09.
7911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az AMD szerdán egy olyan elképesztően erős videokártyát jelentett be, ami első hallásra megdöbbentő paraméterekkel érkezik.

A cég szerint a világ első szerverek számára szánt GPU-ján ugyanis a jelenlegi legerősebb asztali társainál négyszer több: 32 GB DDR5 memória található, teljes számítási teljesítménye pedig akár az 5.4 teraflopot is elérheti.

Bár az AMD FirePro S9170 ilyen teljesítménnyel ugyanakkor nem a játékok grafikai színvonalát fogja új magasságokba emelni, mert hogy inkább elsősorban a tudományos kutatásokhoz, szuperszámítógépek építéséhez szánják.

Utóbbiakba egyszerre akár 8 darab is belepakolható az új egységekből, így 256 GB videómemóriával és 20 teraflopot is meghaladó teljesítménnyel rendelkező erőművet létrehozva.



Az adatok gyors átviteléről az irdatlan memória és a brutálisan erős grafikus mag között egyébként egy 512 bites busz gondoskodik a kártyán, ami 320 GB/s-os elméleti sávszélességet biztosít az információk mozgatásához. A FirePro S9170 támogatja az OpenCL 2.0-s verzióját is, a hozzá készült OpenMP és OpenACC fejlesztői eszközök kiadását pedig őszig ígéri az AMD.

A cég az új kártya árát nem volt hajlandó közölni, de a korábbiak alapján 3-4000 dollár közötti árszintre lehet számítani.

További információ a kártyáról, angol nyelven az AMD oldalán olvasható.
nincs még hozzászólás