32 bites verzió nélkül érkezett a Parrot 4.5

2019. január 23.
4.0761
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Parrot Security csapata bejelentette, hogy elérhetővé vált a népszerű penetrációs célokra szánt operációs rendszerük legfrissebb változata, amiben végleg megváltak egy régi architektúrától.

Az etikus hackerek körében igen népszerű az open source Parrot, aminek a 4.5-ös verziója LTS támogatású Kernel variánst kapott, név szerint a 4.19-et, ami egy előkészítése lehet a fejlesztés alatt álló komplett LTS-sel bíró Parrot 5.0-nak.

Érdekesség, hogy a csapat a jövőben két külön Kernelt szeretne használni, egyet tesztelőbb szellemű felhasználóknak, egyet pedig a stabil csatornában való jelenléthez.

A 4.5-ös verzió két újdonságot hozott, ami valóban emltésre méltó. Az egyik, hogy megérkezett a programok sorába a Metasploit 5.0-ás penetrációs framework, amivel számos web alapú megoldást lehet nyúzni, hogy lássuk hogyan ellenáll a hackerek támadásainak.

A másik, kevésbé funkcionális változás, hogy a Parrot 4.5 már nem támogatja a régebbi, 32 bites architektúrákat, így aki ezen variánst szeretné használni, mindenképpen 64 bites megoldást kell választania.
2 hozzászólás

Porthos

5 éve, 7 hónapja és 14 napja

Akinek kell a 32 bit, letölthet egy régebbit és felteheti a legújabb appokat...

válasz erre

VDemon

5 éve, 7 hónapja és 15 napja

Igazándiból már nem sok értelme van a 32bitnek.

válasz erre