3 szuper program, amivel tovább bírja a telefonod akksija!

2013. október 15.
4721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Alapvetően régóta Android párti vagyok, nagyon sok programot teszteltem régebben és tesztelek ma is a Google Play-ről.

Sokan nem is tudják, de a vásárlástól számított 15 percen belül bármelyik program esetén lehet kérni "Visszatérítést" (ez főleg játékoknál hasznos). Ez az időtartam pedig pont elég arra, hogy egy-egy alkalmazás fő funkcióit le tudd tesztelni, emiatt érdemes neked is bátran kísérletezni.

Most két (pontosabban három) olyan programot mutatok be, amivel aktív használat mellett is nagyjából duplájára lehet növelni azt az időtartamod, amíg a telefonod, vagy tableted lemerül.

Képernyőképek helyett kerestem minden alkalmazáshoz videót, mert ezek mindent elmondanak, amit a programokról tudni érdemes.

Telefonok esetében a nagy kijelző az egyik olyan alkatrész, ami a falja az energiát, emiatt logikus, hogy ha nem muszáj, akkor ne állítsuk maximálisra a fényerőt. Na, de mi van akkor, ha éjjel is sokat nyomogatjuk a telefont, és a 10%-os fényerő is sok?

Ebben az esetben mindenképpen telepítsd fel a Brightness Anywhere nevű ingyenes appot!
1. Brightness Level Anywhere
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kigate.brightnessWolf

A program nagy előnye, hogy mindig a képernyőn van a fényerő szabályzó, vagyis nem kell az opciókba lépkedni, ha éppen világosítanál, vagy sötétítenél a kijelzőn.

 

A videón jól látható a végtelen egyszerű használata, a kis szabályzót a képernyőn oda helyezed, ahova akarod, vagyis még csak útban sem lesz. Csak azzal, hogy a kijelzőt mindig épp a neked megfelelő fényerőre állítod, máris jelentősen növeled az akkumulátor üzemidejét.

Mivel nem csak a kijelző az, ami sok áramot fogyaszt, hanem a wifi is, vagy a sok egymás mellett futó program, így ésszerű ezeket is optimálisan beállítani.
2. JuiceDefender - battery saver
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.latedroid.juicedefender

A programok, a kijelző, a wifi és még egy csomó egyéb opció kezelésére pont megfelelő az ingyenes alapprogram. Van belőle persze 600 Ft-ért Plus, és 1500 Ft-ért Ultimate verzió is, de ezek közül egyiket sem kellett használnom soha, az ingyenes változat is nagyon jó szolgálatot tett egy 10,1"-os táblagépen.

Itt jegyezném meg, hogy az említett táblagép már 2 éves, és még ma is 6-8 óra aktív, vonatos netezést, játékot, munkát, jegyzetelést, film nézést kibír simán.

A logika alapján ha vigyázunk arra, hogy egy akkumulátort minél kevesebbszer kelljen tölteni, annál inkább kitolódik a teljes élettartama.

 

Ez amúgy nem csak használat közben jó egyébként, hanem akár készülék eladáskor is. Nem kell ilyeneket kiírnod a hirdetőoldalakra, hogy "A telefon jó, de az akksi csak 15 percet bír", vagy "Szuper táblagép olcsón eladó, akkumulátort pedig már 20 ezerért vehetsz hozzá!".
3. DU Battery Saver & Widgets
Az alábbi, harmadik programból, amit nagyon tetszik, szintén van ingyenes verzió is.

Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dianxinos.dxbs

A program azért fogott meg, mert átláthatóbb, mint a Juice Defender, és telefonra valahogy inkább ez illik a táblagépekhez képest kisebb képernyő miatt. Némi hezitálás után ebből megvettem a fizetős, 650 Ft-os verziót, gondoltam ennyit bőven megér, ha új akksit mondjuk csak emiatt fél évvel később kell vennem (ha egyáltalán kell majd).Megjegyzés:
Természetesen millió olyan alkalmazás van még a Google Play-en, amivel a készülékek lemerülést jelentősen ki lehet tolni, így ha tudsz ezeknél jobbat, mindenképpen írd meg!
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink