2K-s kijelzővel és Ubuntuval újít a Chuwi

2017. május 08.
3.2181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A kínai manufaktúra, a Chuwi tervei közt szerepel a közeljövőben egy új notebook piacra dobása, amely a kisebb eszközök piacát célozná meg, de ez nem azt jelenti, hogy gyenge lenne, hiszen az fém ház mellett 2K-s kijelzőt és Ubuntut kapna az újdonság.

Chuwi LapBook néven várható az érkezése a kínai megoldásnak, amely specifikációban inkább a belépő és a középkategória közt helyezkedik el, de amellett hogy akad néhány igen vonzó és látványos megoldása, sokunk örömére Liuxot, azon belül is Ubuntut futtat majd.

A kínai cég eddig a Windowsos tabletek, 2in1-ok piacát ostromolta, ahol a redmondi operációs mellett az Androiddal való dual boot hibridekkel próbált gyökeret verni, de most úgy fest, átnyergelnek az open source felhasználói táborra is.

A LapBook-nál igyekeznek olcsón megoldani ezt, ugyanis az új modell 329 dolláros áron kerülhet a boltok polcaira, amennyiért fémházat, 2K-s felbontással szerelt 12,3 colos IPS kijelzőt, Intel Pentium Quad Core CPU-t, 6GB-nyi RAM memóriát, 64GB-os háttértárat és az alap portok kapunk, szoftveres téren pedig a Canonical megoldása felel a kezelhetőségért.
4 hozzászólás

strogg

2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Én már egy 10 colos érintőképernyős 8-10mm vastag könnyű gépet is elviselnék linuxal!!!
Nekem elég az atom, 2GB -ram, 64GB, csak szórják tele portokkal körbe.
Mert ami ilyen szintű gép van, azt w10-el szállítják vagy androiddal, és kínkeserv ráhúzni egy linuxot, ha ugyan lehetséges. Többnyire nem is az. A Lenovo yoga szériára olykor sikerül felreszelni, de az 250-300k.

Szóvaal egy ilyen alkossanak nekem chromebook áron... Vagy forgalmazzanak végre itthon is chromebook-ot

válasz erre

Levi87

2 éve, 7 hónapja és 24 napja

Pentium, ne szopass már.

válasz erre

betyár

2 éve, 7 hónapja és 24 napja

Ez ilyen diákoknak való gép. Bár felesleges bele a 2K.

válasz erre

VDemon

2 éve, 7 hónapja és 24 napja

Jaj de csúnyácska szegény.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink