270%-os növekedést mutatnak a macOS vírusok

2018. március 12.
2.9011
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A macOS-t általában úgy emlegetik, mint egy kiváló alternatíva a Windows 10 helyett, ugyanis az Apple megoldása sokkal biztonságosabb, és a vírusok is messziről elkerülik, ám a számok sajnos már nem ezt mutatják.

Annak ellenére, hogy a macOS még mindig sokkal biztonságosabb mint a Microsoft Windows, az előző év statisztikája jól mutatja, hogy már korántsem annyira elszigelt az operációs rendszer mint évekkel ezelőtt, ugyanis egyre csak szaporodnak az Apple rendszerére írt malware-ek.

Olyannyira, hogy a Malwarebytes analízise szerint a 2017-es évben 270%-kal nőtt a megjelenő kártevők száma, amit azt jelenti, hogy most már ott sem lehetünk biztonságban, mivel bármikor szembe kerülhetünk kártékony programkódokkal.

Az elv ugyanaz, mint a Windows-t futtató gépek esetében, a statisztikák alapján a legtöbb malware-gyanús tartalmú levelek megnyitásával, valamint weboldalak látogatásával kerül a mac-ekre, így érdemes mostantól ezekre is jobban figyelni.
5 hozzászólás

gadam89

7 hónapja, 3 hete

Porthos írta:
Most már a Linux a legbiztonságosabb
:/ Ha valaki mac-re akar vírust írni, akkor mindenképp pénzszerzés miatt. Aki "megengedheti" hogy vegyen egy mac-et, az vállalja hogy ha hülye hozzá akkor hiába van sok pénze. Ha ezt a logikát követjük, senki az életbe nem írna linuxra vírust, mert egy alagsori p1-es döcögős debian kit érdekel Amúgy pedig tökmindegy. Unix alapú a mac is ezért az esély ugyanannyi....

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 3 hete és 1 napja

Most már a Linux a legbiztonságosabb

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 1 napja

Aki annyira hülye az meg is érdemli. bármilyen OS-en.

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 3 hete és 1 napja

Jó terep nekik, mert sokan megbíznak a rendszerben de sajnos aki tudatlan és nem figyel mire klikkel egy mailben, az megszivatható bármilyen rendszeren.

válasz erre

VDemon

7 hónapja, 3 hete és 1 napja

Oké, de mihez képest.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink