27 millió dollárra büntetik az Apple-t, mert nem szóltak előre a felhasználóknak egy funkcióról

2020. február 07.
5.9511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A francia DGCCRF versenyfigyelő vállalat a mai nap során jelentette be, hogy 27,4 millió dollárra fogják büntetni az Apple-t, ugyanis a korábbi iPhone modellek teljesítményét alaposan lekorlátozták.

Konkrétan arról van szó, hogy annak idején érkezett egy iOS frissítés, ami úgy szabott gátat a régebbi iPhone-oknak, hogy arról nem szóltak előre a felhasználóknak. Itt egészen pontosan a 10.2.1 és 11.2 verziószámú frissítésekről van szó, amelyeknek az egyik új funkciója volt, hogy ha régi az aksi, akkor a teljesítmény csökkentésével megakadályozza, hogy egyik pillanatról a másikra kikapcsoljon a mobil, ha túl nagy a terhelés.

Alapvetően még ezzel nem is lenne probléma, a cupertinóiak azzal húzták ki a gyufát, hogy nem jelezték a közönségnek ezt a funkciót, és emiatt most ki kell perkálniuk a már említett pénzösszeget. Sőt, még egy külön közleményt is publikálniuk kell a weboldalukon kötelező jelleggel, még februárban.

Az egyébként roppant hasznos funkció kikapcsolható egy ideje, ha valakit zavar.
jelentette be, hogy 27,4 millió dollárra fogják büntetni az Apple-t, ugyanis a korábbi iPhone modellek teljesítményét alaposan lekorlátozták.'>
4 hozzászólás

Ronalddo

4 éve, 6 hónapja és 20 napja

Ezt a hisztit akkor sem értettem, és most sem értem. Sőt, hallgattak a negatív kritikára és állíthatóvá tették a dolgot... Nem jogos ez a bírság.

válasz erre

Mordorer

4 éve, 6 hónapja és 20 napja

Zsebpénz nekik.

válasz erre

Porthos

4 éve, 6 hónapja és 20 napja

Elhiszem hogy sokakat bosszantott, de a funkció jó. Amúgy kikapcsolhatna az aksi miatt a telefon, ami viszont sokkal nagyobb szívás.

válasz erre

Levi87

4 éve, 6 hónapja és 20 napja

Az utóbbi évek legjobb funkciója.

válasz erre