25 év kellett, míg eljutottunk a Linux Kernel 4.10-ig

2017. február 22.
3.4691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Már két nap is eltelt, mióta hivatalosan is elérhetővé vált a Linux Kernel 4.10-es verziója, de ahogy tavaly év végén, úgy most is volt egy kis csúszás a megjelenés körül, ám ami ennél sokkal fontosabb, jubileumira sikerült az új változat.

25 éves lett a Linux, ezzel együtt pedig a Linux Kernel, igaz dátum szerint tavaly szeptemberben, de Linus Torvalds nem jelentette be, hogy az éppen aktuális verzió megfelelne annak, hogy jubileumi kiadásnak tekintse, egészen mostanáig.

És akkor jöjjön a csúszás. Az RC változatok száma nem jött, ergo nem volt olyan kritikus bug, ami miatt lassult volna a fejlesztés, ellenben Linus a 4.10-es Kernel elkészülte idején éppen utazott, így jobbnak látta, ha addig nem engedi ki, amíg nem tud gyorsan reagálni egy-egy problémára.

Emiatt a végleges változat csaknem egy héttel később debütált, és ekkor jött az újabb váratlan meglepetés, hiszen ezzel párhuzamosan nem nyílt meg a 4.11-es fejlesztési kapuja, amit szintén egy utazás miatt volt kénytelen halasztani.

A bejegyzés igazi hírértékét azonban a mai események adják, hiszen egyrészt megnyílt a kapu, másrészt pedig az előzetes információk szerint, a következő Linux Kernel hálózatkezelés terén hoz óriási javításokat, valamint újdonságokat.
2 hozzászólás

TEchie

7 éve, 9 hónapja és 8 napja

Nem kapkodja el a közösség! röhögő smiley

válasz erre

betyár

7 éve, 9 hónapja és 8 napja

Nem semmi életpálya.

válasz erre