23 texasi várost ért összehangolt ransomware támadás

2019. augusztus 21.
2.8841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási ransomware támadásra került sor múlt pénteken 23 texasi városban is - tudtuk meg mindezt a Gizmodo összefoglalójából, akik úgy tudják, hogy összehangolt akcióról volt szó, amivel az önkormányzatok bizonyos osztályait vették célba.

A lapnak nyilatkozó Texas Department of Information Resources szóvivője szerint egyelőre egyetlen városról sem tudnak, akik kifizették volna a váltságdíjat a zsarolóvírussal megtámadott számítógépekért, mert a megtámadott osztályok mindegyikét lekapcsolták a hálózatról, vagyis működésük átmenetileg szünetel.

Ez pedig a vizsgálatok befejezéséig várhatóan így is marad, hiszen a hatóságok mindent elkövetnek azért, hogy megtalálják a tetteseket, amiben az FBI mellett több texasi kiberbiztonsági cég is segítséget nyújt, akárcsak abban, hogy az érintett városok önkormányzatainál mielőbb helyreálljon a rend, és a zsarolóvírus megkerülésével kinyerhetők legyenek az adatok a megfertőzött gépekről.
összefoglalójából, akik úgy tudják, hogy összehangolt akcióról volt szó, amivel az önkormányzatok bizonyos osztályait vették célba.'>
3 hozzászólás

Porthos

5 éve, 23 napja

Merész volt aki ezt elkövette! meglepett smiley

válasz erre

inkognito

5 éve, 23 napja

Na az szép kis támadás.

válasz erre

Harder

5 éve, 23 napja

Hát az bizony kellemetlen!

válasz erre