2135-ben eltalálhatja a Földet egy aszteroida, de a NASA már intézkedik

2018. március 21.
4.3221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Vészjósló bejelentést tett a NASA nemrégiben a Bennu aszteroida kapcsán, amiről a legújabb számítások szerint kiderült, hogy olyan közel kerül hozzánk kicsivel több mint 100 év múlva, hogy a Földnek csapódás esélye meglepően nagyra nőtt.

A NASA szerint 2135 szeptemberében várható, hogy a Bennu nevű, mintegy 550 méteres átmérőjű aszteroida alig 482 ezer kilométeres távolságban húzzon el bolygónk mellett, ami űrmértékben számolva hihetetlenül csekély, éppen ezért a kutatók egyáltalán nem zárják ki a becsapódás esélyét, aminek a lehetősége 1:2700-hoz.

Mielőtt bárki pánikba esne, a NASA állítólag már megkezdte a felkészülést arra az esetre, hogy ha ennek az esélye még nagyobbra növekedne, akkor azonnal intézkedni tudjanak, ezáltal a jelenlegi B-terv az, hogy egy óriási űrrakétát vezetnének neki az aszteroidának, hogy ezzel eltérítsék a pályájáról, de van egy C-terv is, aminek a főszereplője egy atomtöltet.

A NASA egyébiránt egy szondával már megkezdte a Bennu tanulmányozását, várhatóan idén augusztusban éri el a felszínét, ezt követően pedig pontosabb adatokkal is tudnak szolgálni a szakértők.
5 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Nincs para, az unokáim sem fognak már akkor élni.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Perverz, aki ma hosszú távra tervez.

válasz erre

Harder

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Ez néhány nemzedékkel még odébb van. Felesleges most tervezgetni, hiszen 50 év alatt is brutálisan sokat változhat minden, nem hogy ennyi idő alatt.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Kíváncsi lennék én arra a készülődésre.

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Hát ez minket már nem annyira fog érinteni...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink