2022-től már a NASCAR-ban is hibridautók száguldozhatnak

2019. október 10.
7.2031
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A mostani hibridautó őrület bár egyre inkább burjánzik, azt azért nemigen mertük volna megtippelni, hogy előbb-utóbb az autóverseny szférába is megérkezik ez a jelenség, márpedig úgy fest, a NASCAR hamarosan megjátssza ezt a kártyát.

John Probst a TechCrunch-nak számolt be róla, hogy akár már 2022-től feltűnhetnek a hidridautók a NASCAR keretein belül. Hosszútávú céljuk, hogy az elektromos autók felé tendáljon a sportág, azonban a hidrid megoldás már 2021 után felbukkanhat a színen.

Persze mindez akkor valósul meg, ha sikerül tartaniuk az ütemtervet, nagy valószínűséggel azonban a hidrid járműveket főként rövidebb, de több fékezésnek teret adó pályákon alkalmaznák, azaz a technikásabb terepeken, mint a Watkins Glen vagy Charlotte Motor Speedway?s Roval pálya.
3 hozzászólás

Harder

8 hónapja, 3 napja

Nem igazán szoktam nézni, de amit eddig láttam belőle, abból az jött le hogy nagyon fontos a motorerő meg ilyenek. Az elektromos autók erősek, de azzal a hajtással, fél órás lesz egy futam.

válasz erre

Direktor

8 hónapja, 3 napja

Érdekes ez az irány, de a F1 is **** már most is, semmi hang, semmi. A Nascar ki fog ürülni, az amcsik a benzingőzt imádják.

válasz erre

rDAVE

8 hónapja, 3 napja

Azért ez nem akkora meglepetés, több éve hibridek vannak az F1-ben. A tisztán elektromosba meg rendesen lapátolják a gyártók a tőkét. Nem követem a NASCAR-t, de nekem sosem tűnt egy fejlesztési platformnak. Egyszerűen zöldebbre akarják csinálni, hogy ne kritizálják annyira őket. Az amcsi V8-as benzinfalón kevés az eco mód, de követni kell a korszellemét. Forma 1 és Forma E viszont a technológiáról is szól, nincs is értelme az F1 árait a Nascar árai mellé rakni, mert egy F1 autó fejlesztése több Nascar autót is kifut.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink