2022-től kezdhet Hold-küldetéseket teljesíteni a SpaceX Csillaghajója

2019. november 19.
5.8681
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A SpaceX Mars-kolonizáló űrhajója, a Csillaghajó hamarosan elkezdhet Hold-küldetéseket teljesíteni, ugyanis eme űrügynökség azon öt vállalat egyike, amely képes a NASA számára olyan csomagokat, amik valamiféle robotfelszerelést tartalmaznak.

Mindezt a Csillaghajóval és az újrahasznosítható Super Heavy rakétával tervezik megejteni, hiszen mielőtt még nekiállna a főküldetésének, a Mars kolonizálásának, egy abszolút jó próba átugrani a "szomszédban" lévő Holdra - írja a Space.com.

A tervek szerint mindezt nem is annyira a távoli jövőben akarják összehozni, hiszen a SpaceX egyik első embere, Gwynne Shotwell kijelentette egy telekonferencián tegnap, hogy 2022-ben már megkezdődhetnek a Hold-küldetések. Ez persze nem garancia arra, hogy egészen biztosan repülni fog, szimplán képes lesz rá, hogy neki kezdjen a Csillaghajó a műveleteknek.
3 hozzászólás

Mordorer

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nem lesz ebből semmilyen kolonizáció még évtizedekig... Musk is csak álmodozik, de valljuk már be, sehol nem tartunk még ilyen tervekhez.

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

De fura olvasni hogy itt tartunk tényleg. Kellettek a Musk féle emberek végre mert nagyon megtorpant az emberiség fél évszázadra...

válasz erre

techiii

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Az nagyon közel van. Kíváncsian várom.

válasz erre